Ski en snowboard in Kleinwalsertal

 •  

  Het Kleinwalsertal is een sneeuwzeker skigebied, het dal is gelegen op 1200m en het skiën kan tot 2200m. Daarnaast is het gebied mede door de noordelijke ligging aangemerkt als Schneeloch, dit betekent dat er in het dal meer sneeuw valt dan dalen elders in de Alpen. Mocht er een keer minder sneeuw liggen dan zijn er voldoende sneeuwkanonnen voorhanden die de dal afdalingen open houden.

  Met een skipas voor het hele Kleinwalsertal kan men ook uitwijken naar het Duitse Oberstdorf. Dit kan met de gratis skibus of natuurlijk met eigen auto. In deze plaats kan je de lift pakken naar de top van de Nebelhorn (2224m) het hoogste punt van de Allgäu. Op de Nebelhorn kan je de langste afdaling van Duitsland maken (7km). Daarnaast is deze plaats bekend van de jaarlijkse Vierschanzentournee.

  Verder is het mogelijk om de latten onder te binden op het skigebied van de Sollereck. Hier zijn 11 kilometer pistes te vinden. Dit gebied is prima geschikt voor gezinnen met kleine kinderen Weer wat verder dieper in het Kleinwalsertal ligt skigebied Ifen hier zijn 30 pistekilometers te vinden. Opvallend aan dit skigebied is dat het skiën door een prachtige natuurlijke omgeving plaatsvindt. Op de Waldmingerhorn ligt nog eens 11 kilometer aan pistes. Dit gebied is echter meer geschikt voor de gevorderde skiër. Als laatste kan je terecht in het dalskigebied (20km) van het Kleinwalsertal, hier kan men op de ski bijna het gehele dal doorkruisen.

  Het skiseizoen loopt van begint december tot half april, bij goede sneeuwcondities blijven de liften en pisten tot 1 mei open. Wachtrijen bij de liften komen niet vaak voor in het gebied. 

  Het openbaarvervoer in het dal is zeer goed geregeld de Walserbus komt op bijna alle plekken in het gebied. Met dit transport middel is zijn de liften en pisten goed te bereiken. In het hoogseizoen komt de bus om de 10 á 15 minuten. Daarnaast beschikt het dal over een goed aanbod van restaurants en cafés. De mensen in het dal zijn zeer vriendelijk en altijd in voor een praatje. Daarnaast doen ze goed hun best om de vakantieganger het er naar de te zin te maken.

  Om te overnachtingen zijn er in de verschillende dorpen voldoende mogelijkheden. Er is een ruim aanbod van hotels, appartementen en pensions om voor lange of korte tijd te overnachten.
 • Een pistekaart vind je hier: http://www.wintersporters.be/skigebieden/kleinwalsertal/kaarten