Walmendingerhorn

Walmendingerhorn-Baad thumb 18053  huettenThumbnail

duur: 1.5h (Met Warre 3j 2u, hij stapte zelf)
technisch: af en toe steil dalen
datum: 1juni 2012
hoogteverschil: 1996m-1244m
conditie: ♦♦ het is vooral dalen :-)
opmerkingen: niet geschikt voor kinderwagens. Kan glad zijn bij nat weer

Dit is de eerste wandeling die wij in Kleinwalsertal gemaakt hebben. We waren met drie: Jochen, Valerie en Warre (toen 3 jaar en twee maanden).

Je neemt de Walmendingenhornbahn vanuit Mittelberg. Vanop de top heb je een prachtig uitzicht over de hoofdvallei en Schwarzwassettal. Je kunt er iets eten en drinken of direct vertrekken. De hele route staat goed aangeduid. Je vertrekt vanaf de top naar Obere Lüchle Alpe en vandaar. Vanuit Baad kun je de bus terug nemen naar Mittelberg.

Walmendingerhorn-Schwarzwasserütte-Ifen

duur: 5h (Met Warre 4j 6,5h, hij stapte zelf)
technisch: af en toe steil dalen
datum: 14 juli 2013
hoogteverschil: +/-200 stijgen,+/-750m dalen
conditie:♦♦♦ Er zit al wat pit in!
opmerkingen: Prachtig! Niet geschikt voor kinderwagens. Stijl vlak na Ochsenhofer Scharte. In Scharzwasserhütte kun je overnachten en eten.

Deze wandeling hebben we gemaakt met ons gezin, m'n zus Elke, een vriendin Siska en hun stoere stappers Aiko, Sieme en mijn lieftallig nichtje Myrthe.

Je neemt de Walmendingenhornbahn vanuit Mittelberg. Vanop de top daal je richting Äußere Stierhofalpe en van daar naar de Innere Stierhofalpe. Daarna kom je Starzelalpe  tegen. Van daar is het flink stijgen tot de Ochsenhofer Scharte. Dan is het een 150m sterk dalen. Daar hebben wij gepicknickt met Scharzwasserhütte in zicht. Daar kun je ook lekker eten en overnachten. Hier daal je verder tot Melköde. Onderweg zijn prachtige plaatsjes langs de rivier om even te rusten en 'zwemmen'. Aan Melköde is een prachtige waterval en kan je ook iets drinken. Daarna is het nog redelijk vlak verderwandelen tot Auwenhütte. Als je daar voor 17u aankomt kun je er een welverdiend ijsje eten. Het was trouwens Jibbes verjaardag!
We zijn met de bus teruggekeerd naar Breitachbrücke en van daar een tweede bus naar Mittelberg. Een TOP wandeling!